Dag van de uitvaart

Na het overlijden bespreken we samen met u de wensen met betrekking tot de uitvaart.

Begraven of cremeren

De vraag die vrij snel naar voren komt  is de vraag begraven of cremeren.

Begraafplaatsen bij ons in de regio zijn de Algemene, kerkelijke of bijzondere begraafplaatsen in de gemeente Berkelland, gemeente Bronckhorst, gemeente Lochem en gemeente Zutphen. Ook het natuurbegraven onder andere in de gemeente Doetinchem behoort  tot de mogelijkheid.

Ook voor uitvaarten op een begraafplaats buiten deze gemeenten, ondersteunen wij u graag.

Crematoria waar wij veelal mee samenwerken zijn crematorium De Omarming in Zutphen, crematorium Slangenburg in Doetinchem, crematorium GUV Berkenhove in Aalten, crematorium Dieren in Dieren en crematorium Steenbrugge te Deventer. Maar ook hiervoor geldt; als u kiest voor een ander crematorium; wij zijn ervoor om u terzijde te staan.

Tevens komt de vraag of u nog een afscheidsdienst of samenkomst wilt houden voorafgaand aan of na de begrafenis of crematie. Mag de dienst in een kerk, crematorium, uitvaartcentrum of andere locatie worden gehouden? Ook een afscheidssamenkomst in een huiskamer is mogelijk.

Welke voorganger is er gewenst voor de afscheidssamenkomst; een dominee, pastoor, een spreekster bij uitvaarten of vult u als familie/vrienden zelf de samenkomst in? Wij hebben contacten met de diverse kerken/voorgangers of spreeksters en zullen desgewenst contact met hen opnemen.

Een condoleancemoment voorafgaand aan de dag van de uitvaart is ook een  mogelijkheid die we kunnen bespreken.

Rouwkaarten

Als u rouwbrieven wilt versturen, helpen wij u ook graag daarmee. Wij hebben een uitgebreide collectie kaarten bij ons, maar ook een kaart met een persoonlijke afbeelding behoort tot de mogelijkheden.  Wij informeren u graag.

Uitvaartkisten

Ruiterkamp Uitvaartverzorging beschikt over een zeer groot assortiment uitvaartkisten in samenwerking met  Tomba Kistenfabriek te Gendringen.  Een aantal van deze uitvaartkisten kunt u via hun website bezichtigen. Naast de op deze website getoonde uitvaartkisten is het ook mogelijk zelf een uitvaartkist samen te stellen, geheel naar eigen wens. Zo kunt u kiezen uit diverse modellen, kleuren, houtsoorten,  soorten bekleding en handgrepen.

Dragen

Het is mogelijk uw dierbare overledene op de dag van de uitvaart zelf te begeleiden. Soms is er een dorps- of buurttraditie die er in voorziet dat er dragers voor de uitvaart beschikbaar zijn, sportvrienden, of collega’s. Ook Ruiterkamp Uitvaartverzorging kan zorgen voor dragers die de uitvaart stijlvol begeleiden.

Bloemwerk

Bij veel uitvaarten worden bloemen gegeven door familie, vrienden, bekenden en relaties van de overledene. Wij bieden u de mogelijkheid om dit in overleg met u te regelen/verzorgen bij een door u uitgekozen bloemist.

Rouwvervoer

Een rouwstoet bestaat traditioneel uit een witte, zwarte of grijze rouwauto met de overledene en daarachter volgauto’s voor directe familieleden. Deze worden weer gevolgd door andere aanwezigen met hun eigen auto. Wij werken samen met Monnereau Rouwvervoer te Doetinchem.

Maar er zijn tegenwoordig meer mogelijkheden voor het vervoer. Een mooi voorbeeld is de uitvaartbus. In die bus kan de familie samen met de overledene naar de begraafplaats of het crematorium rijden.

Een stoet kan ook samengesteld worden uit koetsen, de overledene kan vervoerd worden met zijn eigen geliefde pick-up en u kunt zelfs gebruikmaken van een uitvaartfiets. Kortom; er zijn erg veel mogelijkheden met betrekking tot rouwvervoer.

Advertenties

Rouwadvertenties met aanvulling van volgadvertenties  kunnen worden geplaatst onder de familieberichten in de diverse landelijke en regionale dagbladen of in de plaatselijke weekbladen. Dit verzorgen wij graag voor u.

En natuurlijk zullen er een aantal onderwerpen zijn die hierboven niet genoemd zijn maar waarover u graag meer wilt weten. Uw vragen op dat moment zullen in een persoonlijk gesprek worden toegelicht.