Na overlijden

Laatste verzorging:

De laatste verzorging; het wassen en kleden van de overledene, wordt in de meeste gevallen door ons uitgevoerd. Ook is het mogelijk dat wij u hierbij helpen. Samen overleggen we wat uw wensen zijn.

Opbaren:

Het is vaak mogelijk om de overledene thuis op te baren. Dit kan op bed, op een opbaarplank of in een uitvaartkist. Zo kunt u op elk moment van de dag bij uw overledene zijn.

Niet altijd laat de thuissituatie het toe, of men vindt het niet prettig om thuis op te baren. Daarom kan er ook worden gekozen voor opbaring in een aula of uitvaartcentrum bij u in de buurt of in een crematorium dat opbaarruimtes heeft.

Uitvaartcentra direct in de buurt zijn onder andere: aula “Ons Huis” in Hengelo Gld., aula “De Sprankel” in Ruurlo, aula in Barchem, aula in Gorssel, aula “Deugenweerd” in Borculo, aula “Kulturhus” in Laren Gld, aula “Ons Gebouw” in Harfsen, de opbaarruimte “Ons Huis” in Almen, uitvaartcentrum Vorden, Zutphen, uitvaartcentra in Lochem, en uitvaartcentrum “Dennenlust” in Zelhem. Natuurlijk zijn er meerdere uitvaartcentra mogelijk die hier niet zijn genoemd. Informeert u naar de mogelijkheden.

Verder is het ook in sommige kerken mogelijk om de overledene op te baren. In de RK Kerk te Baak, RK Kerk te Steenderen en de RK Kerk te Keijenborg is opbaring mogelijk in de rouwkapel van de kerk.

Crematoria in de regio waar de overledene kan worden opgebaard zijn: Crematorium De Omarming in Zutphen, Crematorium Steenbrugge te Deventer en Crematorium Berkenhove in Aalten.