GESLAAGDE OPEN HUIS AULA "HET ACHTERHUUS" IN VORDEN | Ruiterkamp Uitvaart
930
post-template-default,single,single-post,postid-930,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

GESLAAGDE OPENHUIS AULA “HET ACHTERHUUS” IN VORDEN

Open Huis Aula Het Achterhuus

Door Jan Hendriksen

VORDEN – “De inrichting heeft een zeer warme en moderne uitstraling. Het is een zeer welkome aanvulling voor Vorden.” De bezoekers waren onder de indruk en de reacties waren unaniem positief tijdens het Open Huis van het nieuwe rouwcentrum van Ruiterkamp Uitvaartverzorging. Ruiterkamp Uitvaartverzorging opende zondag namelijk officieel de deuren van aula Het Achterhuus aan de Zutphenseweg 13 in Vorden. De belangstelling was groot. Eigenaren Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink-ten Arve van Ruiterkamp Uitvaartverzorging en hun medewerkers konden honderden belangstellenden verwelkomen.

Na het sluiten van het Monuta uitvaartcentrum aan ‘t Jebbink zagen Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink-ten Arve dat er een leegte was te vullen in Vorden. Met trots kon Ruiterkamp Uitvaartverzorging zondag de bezoekers twee opbaarkamers, 24-uurs kamers (men ontvangt een sleutel en kan elk moment van de dag bij hun dierbare komen) laten zien en tevens een condoleance-ruimte waarbij een kop koffie of thee geschonken kan worden. De ruimtes zijn modern en sfeervol ingericht.

Anton Ruiterkamp: “Wij zijn trots dat wij Vorden weer een opbaargelegenheid kunnen aanbieden na de sluiting van de aula van Monuta.” Met het Open Huis wilde Anton Ruiterkamp en Henriët Klein Geltink mensen die nieuwsgierig zijn naar het rouwcentrum een kans geven binnen te kijken. “De dood is de laatste jaren veel meer bespreekbaar geworden, ervaren zij, en daar hoort ook bij dat mensen op de hoogte willen zijn van alle mogelijkheden die er zijn rond een uitvaart. Die mogelijkheden zijn eindeloos. Eigenlijk kan alles. Zo wordt een rouwkamer soms helemaal ingericht naar de wens van de nabestaanden.” Ruiterkamp en Klein Geltink zijn erg blij dat men in samenspraak met het kerkbestuur van de Protestantse Gemeente Vorden de mogelijkheid heeft gekregen om condoleance-en opbaarruimtes aan te bieden in Het Achterhuus. Naast het gebruik van de twee 24-uurs kamers en de condoleance-ruimte kan Aula Het Achterhuus ook in combinatie met de voormalige kerkzaal gebruikt worden. “Die kunnen we ook aanbieden voor een afscheidsdienst, voor een kerkelijke – of niet kerkelijke dienst”, zo verklaart Anton Ruiterkamp tot slot.

Ruiterkamp Uitvaartverzorging biedt naast de nieuwe opbaring in Het Achterhuus in Vorden ook gelegenheden tot opbaren in Hengelo Gld bij aula Ons Huis aan de Bleekstraat 7 en in Ruurlo bij aula De Sprankel aan de Domineesteeg 12. Tevens verzorgt Ruiterkamp Uitvaartverzorging thuis opbaringen of opbaringen in alle uitvaartcentra in de regio.