Jeanette Wilterdink uitvaartleider bij Ruiterkamp Uitvaartverzorging | Ruiterkamp Uitvaart
1168
post-template-default,single,single-post,postid-1168,single-format-standard,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Jeanette Wilterdink uitvaartleider bij Ruiterkamp Uitvaartverzorging

WINTERSWIJK – “De uitvaartbranche heeft me altijd getrokken”, vertelt Jeanette Wilterdink uit Winterswijk. “Begraafplaatsen vind ik mooi en interessant om te bekijken.” Het was voor Jeanette dan ook niet onlogisch dat zij haar vaste baan als projectleidster bij een schoonmaakbedrijf opgaf en na haar opleiding voor uitvaartbegeleider, aan de slag ging bij Ruiterkamp Uitvaartverzorging. Sinds een aantal maanden is Jeanette uitvaartleider.

Door Verona Westera

Als uitvaartleider regelt Jeanette alle zaken voor de uitvaart en begeleidt zij de naaste familie bij de keuzes die gemaakt moeten
worden. “We regelen de praktische zaken samen met de nabestaanden”, legt ze uit. “Ik kom om de nabestaanden te helpen en dat is mooi en dankbaar werk. Natuurlijk zijn er momenten dat iets me heel erg raakt”, legt
Jeanette uit. “Ook wij zijn mensen, met gevoelens”, voegt Henriët Klein Geltink, uitvaartleider en mede-eigenaar van Ruiterkamp
Uitvaartverzorging toe. “Wij, van Ruiterkamp Uitvaartverzorging, zijn een klein en hecht team. Henriët werkt sinds 2009 bij Ruiterkamp Uitvaartverzorging waar ze nu samen met haar man eigenaar is.

Jeanette is erg blij dat ze de keuze voor werken in de uitvaartbranche heeft gemaakt. “Het is heel mooi werk dat je voor de
nabestaanden kan doen”, vindt ze. Ook Henriët is deze mening toegedaan. “Luisteren naar de familie en nabestaanden is onze kracht”, vertelt Henriët. “We spreken de taal van de mensen waar we komen. Dat is letterlijk zo, omdat we allen ook dialect spreken, maar ook figuurlijk. In dit vak moet je voelsprieten hebben en ook aanvoelen wat er niet gezegd wordt.” Omdat de medewerkers allen uit de Achterhoek komen kennen ze ook de gebruiken, zoals de rol van de naobers, in de streek. “Dat kan in Ruurlo bijvoorbeeld nog weeranders zijn dan in Winterswijk”, weet Henriët.

Ruiterkamp Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten voornamelijk in de gemeenten Bronckhorst, Lochem, Zutphen en Berkelland en nu Jeanette toegevoegd is aan het team, ook in Winterswijk. Ruiterkamp heeft aula’s in Vorden, Hengelo Gld. en Ruurlo. Uiteraard verzorgt Ruiterkamp Uitvaartverzorging ook uitvaarten buiten dit gebied.

”Luisteren naar de familie en nabestaanden is onze kracht”

Het team van Ruiterkamp Uitvaartverzorging bestaat naast Jeanette Wilterdink uit Twan ten Have, Jeroen Vredenberg, Alex Hogevonder,
Wilma Roekevisch, Anton Ruiterkamp, Henk Klein Geltink en Henriët Klein Geltink.